#00 – Programförklaring

Vad vill jag åstadkomma med Ordbyting? Här är en mycket kort introduktion till podden där jag förklarar mina tankar bakom det hela. Min första gäst intervjuas nu i veckan (v49 2017) så snart drar podden igång på allvar.

I detta introduktionsavsnitt kanske jag främst tänkte på svenska fantasyförfattare. Scifi-författare är det glest med (men de finns såklart. T.ex. Lars Wilderäng är väldigt framgångsrik med Stjärnklart-serien) medan den svenska skräcken ligger steget före och är mer etablerad än fantasyn. Kanske för att skräcken hos många tolkas som vuxnare men där har även John Ajvide Lindqvist agerat draghjälp. Jag nämner en del exempel på författare och illustratörer som har lyckats särskilt väl inom fantastiken, men de är som sagt bara exempel. Självklart finns det fler och de vill jag också lyfta fram i kommande avsnitt. Jag avser då att få med alla tre ben inom fantastiken – Fantasy, Skräck och Science Fiction. Hoppas du vill lyssna vidare.

/Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.