Larvstadiet

Jag kryper just nu. Släpar mig fram som en larv i poddarnas bakgård av motgångar.

För att en podd ska vara lyssningsbar krävs vissa saker. Bortsett från givande samtal, en påläst poddare och intressanta gäster så finns det en sak som i hög grad får mig att fortsätta lyssna eller rata en podd. Ljudkvaliteten.

Jag vill påstå att jag har skaffat rätt bra utrustning. Ett externt ljudkort (Steinberg U22) och en kondensatormikrofon som ger ett varmt skönt ljud, puffskärm och gummibandsupphängning i bordsstativet. Helt ok hörlurar för bra medhörning. Tillsammans landar utrustning och programvara (minus dator) på ca 5000 spänn. Ingen förmögenhet men ingen lågbudget heller. Ändå blir ljudet bara sådär.

Jag snyggar till i programmet Audacity. Får bort brus, höjer upp nivåer och jämnar ut. Men det blir burkigt. Fipplande med equalizer hjälper mig inte så troligen handlar det mer om inspelningsmiljön och klangen i rummet. Jag har experimenterat lite med att hänga upp en filt bakom mikrofonen men det hjälpte bara lite så jag ska testa några andra åtgärder. Därför dröjer det tills jag publicerar något här.

Men ordbytingen rör på sig, även om det sker i krypfart.

P.S. Om du är ljudproffs och har bra tips på hur jag ska fixa mina ljudproblem. Hör gärna av dig med dessa på info[at]ordbyting.se D.S

2 Svar på “Larvstadiet”

  1. Spännande. Jag gillar bakgrundsmönstret! Vad gäller ljud så är jag dessvärre mer lagd åt kvantitet än kvalitet, men lycka till!

    1. Du blev först ut att kommentera Erik. 🙂

      Kul att någon hittat hit då jag inte direkt har skyltat med podden ännu. Jag har tyvärr varit upptagen med annat på sistone men ska ta tag i inspelningarna nu i veckan så jag får upp lite material inom kort. Förhoppningsvis kan jag då åstadkomma den vägg av ljud du önskar. Vi kanske kan göra ett specialavsnitt om trakorisk dödsmetall vad det lider?
      😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.