#03 – En värld av is och eld med Linda Antonsson

Författarna Linda Antonsson och Elio M Garcia. Foto: Privat

Linda Antonsson är tjejen från Nödinge i Bohuslän som tagit klivet till att tillsammans med sin man Elio vara involverad i en av världens just nu största bok- och teveserier. Game of thrones har slagit igenom på bred front och många känner idag till Jon Snow, Daenerys Targaryen och de andra som kämpar om Järntronen, men även för att hindra den fasansfulla vinter som hotar världen Westeros. Bakom teveserien finns en nästan lika berömd bokserie vid namn A Song of ice and fire, skriven av George R.R. Martin.

I detta avsnitt pratar jag med Linda om hur det gick till när hon och hennes man Elio kom i kontakt med George R.R. Martin och vilken ödets nyck som gav dem möjligheten att tillsammans med Martin skriva det mastiga mastodontverket The World of ice and fire. En bok som sammanställer Westeros historia och all den maktkamp som ligger till grund för bokserien. Följ med på ett djuplodande samtal om vad som sker bakom kulisserna på världens just nu främsta fantasyserie.

Här är några av de konstnärer som nämns i avsnittet:

The Battle of the Trident Robert Baratheon and Rhaegar Targaryen Artist: Justin Sweet
The Battle of the Trident av Justin Sweet
The Towers of Valyria (originally Old Valyria)
The Towers of Valyria av Ted Nasmith
Magali Villeneuve

The Iron throne by MarcSimonetti

The Iron Throne av Marc Simonetti

Länklista

Justin Sweet

Ted Nasmith

Magali Villeneuve

Marc Simonetti

Janny Wurts – The wars of light and shadow

Robert Jordan – Wheel of time

Yens Wahlgren – Liftarens parlör till galaxen

David J . Peterson – The Art of Language Invention

Länk till den app som kompletterar boken A world of ice and fire.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.